تابلو برق چیست؟
اگر بخواهیم یک تعریف ساده از تابلو برق برای آشنایی با تابلو برق داشته باشیم میتوانیم بگوییم تابلو برق همان کنتور برقی که در منزل وجود دارد، است. همان طور که میدانید کنتور برق در کارخانهها برای ورودی برق کافی نیست و به همین دلیل جهت مدیریت، ارتقاء و کنترل و حفاظت استفاده از تابلو برق ضروری به نظر میرسد.
این محفظه بسته تجهیزات الکتریکی را در بر میگیرد. البته لازم است بدانید که تابلو ها بسته به نوعشان میتوانند دارای تجهیزات پنیوماتیک مانند شیرهای برقی ، کمپرسور و ….نیز باشند.
به عبارتی دیگر تابلو برق عبارت است از فضایی که تجهیزات برقی در آن نصب می شوند.در تعریف تابلو لزومی ندارد آنرا حتمأ یک فضای بسته فلزی بدانیم بلکه فضای بسته فلزی، نوعی از تابلو محسوب می شود. مشکلات ناشی از نصب تجهیزات و خطرات ناشی از عوامل محیطی و پدیده هایی مانند اتصال کوتاه که در تجهیزات الکتریکی روی می داد و در دسترس بودن تمام قسمتهای برقدار از سوی اپراتور، سازندگان را بر آن داشت تا ایمنی بیشتری را تامین کنند، از این رو تابلو به شکل محفظه بسته طراحی شد تا تجهیزات داخل آن غیر قابل دسترس باشند.
انواع تابلو برق
- تابلوی ایستاده قابل دسترسی از جلو
- سلولی
- تمام بسته دیواری اصلی
- تمام بسته دیواری نیمه اصلی
- تمام بسته دیواری فرعی
در گذشته خطرات ناشی از عوامل محیطی و مشکلات ناشی از نصب تجهیزات و پدیدههایی مانند اتصال کوتاه در تجهیزات الکتریکی به وجود آمده است، پس به این دلیل ضرورت افزایش ایمنی بیش از پیش احساس میشد، بدین ترتیب متخصصان تابلو برق را طراحی و به بازار عرضه کردند.
تابلوهای Metal Clad:
این نوع تابلوها نوعی از تابلوهای Metal Enclosed هستند که در آنها، محفظه های مختلف از یکدیگر جدا شده اند. این امر باعث می شود تا اگر خطایی در یکی از محفظه ها روی دهد، این خطا به محفظه های دیگر انتقال پیدا نکند و سایر محفظه ها نیز تحت تأثیر آن آسیب ندیده و محفوظ می مانند.
تابلو Metal Clad به چهار بخش تقسیم می شود:
– محفظه باسبار
-محفظه سر کابل
-محفظه LV (کنترل) که تجهیزات اندازه گیری، حفاظتی و کنترلی در آن قرار می گیرند.
-محفظه کلید
در طراحی یک تابلو باید مواردی از قبیل: شرایط محیطی (جهت بهره برداری)، شرایط لازم برای نصب، شرایط حفاظتی در نظر گرفته شود
دیدگاهتان را بنویسید